EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МЗХ получи заверка за ГФО 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МЗХ получи заверка за ГФО 2011

mail16:30 | 11.05.2012прегледи 524 коментарикоментари 0


Министерство на земеделието и храните получи заверка от Сметната палата на годишния си финансов отчет за 2011 г. Вчера зам.-председателят на палатата Цветан Цветков и екипът, извършил одита на министерството, връчиха на министър Мирослав Найденов одитен доклад и становище за заверка на годишния финансов отчет на министерството за 2011 г.

През ноември миналата година Сметната палата отказа да завери отчета на МЗХ заради липсващи данни за някои от активите на закритата Изпълнителна агенция по хидромелиорации. Министър Найденов обеща в шестмесечен срок да остойности и заведе активите в баланса на министерството. 
Голяма част от констатираните отклонения и грешки в отчетността са коригирани, а в одитния доклад за заверката е констатирано, че в баланса на МЗХ вече са заведени 22 комплексни и значими язовири, както и всички други хидромелиоративни съоръжения. 

Годишният финансов отчет за 2011 г. е заверен с резерви поради констатирани съществени отклонения, повечето от които в отчетността на Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ), където са коригирани отклонения по отношение на счетоводното отчитане на разходвани европейски средства от ДФЗ в размер на около половин милиард лева.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg