EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

МЗХ обмисля Център за агрополитически анализи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МЗХ обмисля Център за агрополитически анализи

mail13:15 | 05.10.2012прегледи 519 коментарикоментари 0


Проект на Консорциум между Института за аграрна икономика към Селскостопанска академия и Института за пазарна икономика за създаването на Център за агрополитически анализи, базирани на иконометрично моделиране, беше обсъден в МЗХ. В обсъждането участваха заместник-министър д-р Цветан Димитров и проф. Уилям Майерс от Изследователския институт по политиката на храните и селското стопанство към Университета на Мисури, САЩ.
Целта на проекта е с помощта на Изследователския институт по политиката на храните и селското стопанство да бъде въведен в българската аналитична практика американският опит в иконометричното моделиране за дългосрочни анализи. При реализирането на проекта ще да бъдат създадени иконометрични модели, отразяващи националната действителност за проектиране и изчисляване на важни показатели за развитието на основни сектори в земеделието на България, чрез които ще се осигури надеждна и качествена аналитична информация до всички заинтересовани страни в сектора с цел подпомагане на тяхното икономическо представяне. Първоначалните усилия ще се съсредоточат в анализи на зърнения и млечния сектор.
Министерството на земеделието и храните ще осигури наличната и събрана информация относно показатели, необходими при конструирането и изчисляването на иконометричните модели. Министерството ще подпомогне организационно провеждането на Обзорен форум, на който ще бъдат представени и дискутирани основните резултати от проекта с всички заинтересовани страни. Негови представители ще вземат участие при формулирането на необходимата аналитична насоченост на провежданите изследвания и съдействие за разпространение на резултатите от изследванията сред останалите заинтересовани страни и повишаване на практическата стойност на анализите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955