EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Метрото с автоматични влакове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Метрото с автоматични влакове

mail06:45 | 06.12.2013прегледи 1273 коментарикоментари 0


Третата линия на софийското метро ще бъде с опция за движение на автоматични влакове, но тъй като те са много скъпи засега това е само потенциална възможност, коментира директорът на Метрополитен – София Стоян Братоев пред журналисти на метростанция „Сердика". Автомачитичните влакове са без машинисти, те са техника от по-ново поколение.

Директорът на Лондонското метро и железница Майк Браун посети днес Софийското метро, придружен от изпълнителния директор на софийския метрополитен проф. Братоев. Обиколката започна от станция Сердика 2. Британският гост бе очарован от архитектурата и изпълнението на метро станции "Лъвов мост" и НДК. Следваща отправна точка от посещението бе Диспечърският Център на Метрополитен, където на чаша чай, двамата директори на софийски и лондонски метрополитен обмениха взаимно опит и обсъдиха бъдещи сътрудничества.

Всяка година в лондонското метро се инвестират по 1,8 милиарда евро – за нови влакове, нови сигнализационни системи и нови станции, отбеляза Майк Браун, който е на посещение в България, по покана на Британското посолство в рамките на отбелязването на 150-годишнината на Лондонското метро.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg