EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Метрото - 13 минути до центъра на София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Метрото - 13 минути до центъра на София

mail15:10 | 25.04.2012прегледи 1388 коментарикоментари 0


Нови две станции на столичното метро започнаха работа днес - участъкът от Цариградско шосе до Младост по линия 1 е дълъг 2,25 км и половина и струва на общината 100 млн. евро. С откриването на станция "Младост 3" и станция "Цариградско шосе", броят на метро гарите в София става 16, а общата дължина на метрото - около 20 километра. Освен това първата линия на метрото вече свързва двата края на града. Благодарение на новия участък, до централната част на столицата ще се стига за около 13 минути. Към новата метростанцията ще бъде открит и първият буферен паркинг за автомобилите, навлизащи в столицата. Той разполага с 1300 места и е безплатен през първите два часа.
Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха участъка от софийското метро - ж. к. "Младост 1" - ж. к. "Младост 3" - бул. "Цариградско шосе". Сбъдна се мечтата на софиянци и на много кандидати за кмет на столицата - градът да има метро и буферни паркинги, каза в своето приветствие Борисов. Метрото в София е пример за това, че ЕС е проект не само на договорите и на институциите, а и на солидарността. Европа е проект, който е полезен за хората - той може да се види да се пипне, каза Херман ван Ромпой. Йорданка Фандъкова посочи, че софиянци ще пресичат града от ж.к. Люлин" до "Младост за 22 минути, а от центъра на София до бул. "Цариградско шосе" ще се стига за 13-14 минути.
Предстои изграждането на участъка до летището, който ще бъде с дължина 5 километра и ще има 4 метростанции. Последният лъч на метрото по линия 1 от 3 километра и половина ще бъде пуснат към Бизнес парка. Тази есен се очаква откриването на втория лъч на Софийското метро от Надежда, през НДК до кв. Лозенец.

 


Тагове: София, метро
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165