EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Месечните отчети на Kraft ще повлияят върху сделката с Cadbury

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Месечните отчети на Kraft ще повлияят върху сделката с Cadbury

mail13:32 | 03.11.2009прегледи 874 коментарикоментари 0


Ще е необходимо Kraft Foods Inc (KFT.N) да покаже прогрес в съкращаването на разходи и подобряването на приходите в отчета за печалбата си, който предстои да бъде направен във вторник, съобщава Reuters. Това ще подпомогне убеждаването на акционерите на Cadbury (CBRY.L), че американската компания е жизнеспособен партньор. По - ниските цени на суровините и по- големият контрол върху разходите подпомогна конкурентни на Kraft Foods Inc да изненадат анализаторите с малко по- добри от очакваните икономически резултати. Такива постижения регистрираха Kellogg Co (K.N), Clorox Co (CLX.N) and General Mills Inc (GIS.N).
В случай, че Kraft също потвърди тази тенденция на възход сред организациите в хранително - вкусовата сфера, акциите на компанията се очаква да се покачат и в резултат да стане възможно да бъде направена по- примамлива оферта за британската Cadbury.
Очаква се Kraft да се придържа към първоначално предложената сума в брой и цена за акция, която направи през септември за Cadbury.
Сделката беше оценена на 745 пенса за акция и общо 10.2 млрд. британски лири. Предложението, направено от Kraft, и отхвърлено тогава от Cadbury, беше за 733.4 пенса на акция или 10.06 млрд. лири.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg