EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мерц: Меркел наруши закона през 2015

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мерц: Меркел наруши закона през 2015

mail13:30 | 19.11.2018прегледи 666 коментарикоментари 0


В рамките на гостуване в популярно телевизионно предаване, кандидатът за председателския пост в Християндемократическия съюз Фридрих Мерц се противопостави на политическата линия на канцлера Ангела Меркел спрямо бежанците в страната, като определи решението й от 2015 г. за отваряне на границите като „нарушение на закона“, отбелязва водещият германски ежедневник Die Welt.
Накъде ще поведе ХДС Мерц в случай на избирането му за лидер? Обратно към правовата държава, бе категоричният отговор на 62-годишния адвокат от провинция Саарланд. По отношение на визията му за бъдещето на партията, Мерц направи дълъг коментар, в който се чуха призиви за „здравословен патриотизъм“ и „стойностен консерватизъм“. ХДС трябва да се бори за обратното спечелване на загубените избиратели – не само онези, които се насочиха към „Алтернатива за Германия“, но и тези, които са се насочили към партията „Зелени“.
Мерц не пропусна да изтъкне качествата си, които според него ще му помогнат да води християндемократите напред. „Имам представа за живота на обикновения гражданин. Знам как изглежда ежедневието на работещите родители с деца“, увери бившият фракционен лидер на Съюза (ХДС/ХСС).


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg