EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мерки на Обама срещу огнестрелните оръжия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мерки на Обама срещу огнестрелните оръжия

mail09:45 | 05.01.2016прегледи 782 коментарикоментари 0


Американският президент Барак Обама ще представи по-късно серия от мерки, визиращи намаляване на насилието в САЩ, причинено от огнестрелни оръжия, предадоха Ройтерс и Франс прес, като цитираха съобщение на президентската администрация.
Обама ще представи мерките си в 16,40 ч. по Гринуич. В съобщение на президентската администрация се посочва, че става дума за съвкупност от решения, плод на здравия разум, които ще представляват подробна законова рамка за използването и носенето на огнестрелни оръжия, които отнемат живота на около 30 000 души в САЩ годишно.
Едва-що върнал се от ваканция на Хавайските острови и в началото на последната си година на власт, Обама минава в офанзива по въпроса за контрола върху оръжията. Той е решен да действа, без да чака един хипотетичен закон за контрол на оръжията, на който особено негативно гледат неговите републикански противници, отбелязва Франс прес.
Ето защо Обама обеща да представи серия от президентски укази за борба срещу онова, което той описа като "бича на насилието, причинено от огнестрелните оръжия".
Но нека да бъдем ясни - това няма да намали тези престъпления, няма да сложи край на всичките стрелби. Но това ще позволи да се спасят човешки животи в тази страна, каза Обама след среща в Белия дом с американската министърка на правосъдието Лорета Линч.
Новите мерки ще изискат от всеки, който продава оръжие, да се регистрира като търговец. Това ще засегне дори онези, които продават оръжия на битака, онлайн или на оръжейни шоута, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.
Според новите мерки ще бъдат назначени още 200 агенти, които ще отговарят за прилагането на разпоредбите за огнестрелните оръжия. ФБР пък ще наеме над 230 нови инспектори, които ще извършват проверки на купувачите на оръжия.
500 милиона долара ще бъдат заделени за увеличаване на достъпа до психиатричните отделения и за допълнителни разработки на технологии за безопасно боравене с огнестрелни оръжия.


Тагове: Обама, оръжия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1070