EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мерки в подкрепа на бизнеса в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мерки в подкрепа на бизнеса в Бургас

mail18:05 | 06.04.2020прегледи 10119 коментарикоментари 0


Общинският съвет в Бургас прие мерки за подкрепа на бизнеса и облекчаване на икономическите последствия от кризата с коронавируса. Близо 3 часа съветниците обсъждаха какви да бъдат първите действие в сегашната извънредна ситуация. Бяха обсъждани както търговските обекти, малките и средни фирми, туризма. Разгледани бяха предложения, направени от общинските съветници,  както и от Асоциацията за развитие на малкия и среден бизнес, информира Бургас инфо.

 Ето кои мерки одобриха  от съветниците:

  За периода на извънредното положение, обявено от Народното събрание на 13.03.2020 г.:

  - Освобождава от заплащане на такса за пазари, тържища, тротоари, площади, улични платна, панаири и терени с друго предназначение

  - Освобождават се от заплащане на наемни цени търговци и сдружения с нестопанска цел, осъществяващи дейност в обществена полза - наематели на обекти, собственост на Община Бургас и общинските еднолични търговски дружества за времето, в което са затворени на основание заповедта на МЗ във връзка с извънредното положение.

  - Освобождават се еднократно от административна такса за издаване на разрешително за таксиметров превоз таксиметрови водачи, които са прекратили разрешенията си в периода на обявеното извънредно положение.

  - Освобождават се от такса за ползване на детски ясли, детски градини по чл.23 от Наредбата за администриране на местни такси и цени на услуги на територията на община Бургас родителите настойниците на децата, посещаващи детска ясла и детска градина на територията на Община Бургас.

 -Удължава се срока за заплащане на дължимите месечни наемни цени по договорите за наем на общински жилищни имоти до края на 2020 г.

  - Комисия да направи анализ на засегнатите, вследствие на извънредното положение, сектори от местната икономика и да изработи критерии за подбор на МСП, както и условия за споделяне на кредитния риск по банкови кредити, усвоявани от тях, за покриване на възнаграждения на служители, осигурителни вноски, публични задължения и текущи разходи, свързани с дейността на фирмите (разплащания с доставчици, наеми и други);

  - Комисия да изработи и внесе в Общински съвет общинска програма за стимулиране на малкия и средния бизнес.

  - Сумата, платена за Синя и Зелена зона за времето, когато не е работила, да бъде изтеглена във времето.

  - Финансово стимулиране на медицинския персонал, работещ на територията на община Бургас.

  - Създаване на общинско анализаторско звено със следните задачи:

  Постоянен мониторинг за налични на стоки и запаси в случай на затваряне на региона – храна, горива, медицински консумативи

 Създаване на доброволческа структура като резерв в случай на необходимост от подпомагане на нуждаещи се във всяко естество и тяхното обезпечаване с помощни средства. И в случай на необходимост за подпомагане на органите за спазване на мерките и общественият ред.

  Разглеждане на различните сценарии при развитие на кризата и набелязване на мерки за тези случай. Мерки при постъпателно излизане от извънредното положение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4071