EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел:Еврото е повече от валута

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел:Еврото е повече от валута

mail17:45 | 01.01.2011прегледи 1167 коментарикоментари 1


Германия се нуждае от Европа и от еврото, заявява канцлерът Ангела Меркел в новогодишното си обръщение към германците, които започнаха да изпитват съмнение към общата европейска валута, съобщи Франс прес. "Европа е изправена пред важна проверка. Ние трябва да укрепим еврото. Не става дума само за нашите пари. Еврото е много повече от валута", подчертава Меркел в телевизионното си обръщение, чийто текст бе разпространен предварително."Обединена Европа е гарантът на нашия мир и свобода; еврото е основата на нашето благосъстояние. Германия се нуждае от Европа и от нашата обща валута", добавя германският канцлер.
АФП напомня, че общественото мнение в Германия е разединено относно еврото, особено след приемането на плановете за финансово спасяване на Гърция и Ирландия, в които Германия има главен принос. Според социологическо проучване, публикувано в понеделник в популярния всекидневник "Билд", 51 на сто от германците са недоволни от еврото, а 49 на сто искат връщането на дойче марката. Меркел изтъкна в обръщението си и успехите на Германия в справянето с кризата. "Германия се справи като никоя друга страна и дори излезе още по-силна от кризата", подчерта тя, цитирана от Асошиейтед прес.

 


 
Коментари
 
Emil Elenkov - 02-01-2011 г. 17:19:24

Живея в Германия от повече от 20 години. Смият факт, че тази новина използва данни от вестник Bild я омаловажава и я прави "жълта" новина, какъвто е вестникът.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160