EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел: Турция никога няма да е член на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел: Турция никога няма да е член на ЕС

mail08:16 | 04.09.2017прегледи 11378 коментарикоментари 0


Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че Турция никога няма да стане член на Европейския съюз, предаде ДПА.
"Винаги съм била сигурна, че Турция няма да стане член на Европейския съюз", каза Меркел в телевизионния дебат със социалдемократическия кандидат за канцлер Мартин Шулц. Той който заяви, че ако спечели изборите, ще прекрати преговорите за членство на Турция в ЕС.
"Ясно е, че Турция не бива да става член на ЕС. Ще говоря с колегите си, за да разбера можем ли да постигнем обща позиция и да прекратим преговорите за присъединяване на Турция", каза канцлерката, цитирана от Ройтерс.

Действията на турските власти правят "невъзможно" присъединяване на Турция към ЕС, заяви днес и Европейската комисия, след като германският канцлер Ангела Меркел призова за прекратяване на преговорите за присъединяване на Анкара към ЕС, предаде Ройтерс. Цитирайки изказване на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер от миналата седмица, направено преди коментар на Меркел в рамките на предизборната кампания, говорителят на ЕК посочи на редовен брифинг: Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа и това прави невъзможно за Турция да се присъедини към ЕС. Говорителят подчерта обаче, че всяко решение за това дали официално да се прекрати блокираният отдавна процес за членство на Турция може да бъде взето от 28-те страни членки на блока, а не от Европейската комисия.

Германският канцлер Ангела Меркел направи по-убедително представяне от Мартин Шулц на ключовия телевизионен дебат между двамата. Анкетата на ZDF показва, че зрителите смятат представянето й за много по-добро от това на съперника й.
Анкетата бе извършена през първата половина на дебата и публикувана малко след приключването му. Тя показва, че 33 % са одобрили изказванията на Ангела Меркел, докато едва 17 % са били впечатлени от лидера на социалдемократите.
Според друга анкета от агенция „Infratest Dimap“, направена за телевизия ARD, Меркел се е показала като по-компетентна, достоверна и симпатична за зрителите от Мартин Шулц. Все пак мнозина от зрителите са оценили, че Мартин Шулц е по-борбен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg