EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел пострада при ски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел пострада при ски

mail06:45 | 07.01.2014прегледи 881 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел пострада след падане при ски бягане по време на коледната си ваканция и това я принуди да отмени планирани за тази седмица срещи, съобщи говорителят Щефан Зайберт.

"Канцлерката няма да може да изпълни планираните за тази седмица срещи. Тя претърпя сериозен шок при падането по време на ски-бягане през коледната ваканция и страда от фрактура на таза", съобщи Зайберт на редовна пресконференция. Лечението на нараняването "изисква тя да остане възможно най-дълго време в легнало положение и да използва помощ при ходене", обясни говорителят. Поради това канцлерката "ще се съсредоточи върху ограничен брой срещи в канцлерството в Берлин и ще извършва останалата част от работата в дома си", уточни говорителят. Меркел "е напълно способна да работи и да общува. Тя ще ръководи например заседанието на правителството в сряда", заяви Зайберт и увери, че нараняването не изисква повече от "редовни бюлетини за здравословното й състояние".

Той не разкри подробности за обстоятелствата около инцидента, който станал по време на ваканцията на канцлерката в края на декември в Алпите в курорта Енгадин в Швейцария. Там се намира известни зимни курорти като Сен Мориц и Понтрезина. Зайберт не съобщи и точната дата на инцидента, нито разкри дали други хора също са пострадали. Той обаче заяви, че инцидентът "без съмнение е станал с ниска скорост", намеквайки за дебата относно скоростта на пилота от Формула 1 Михаел Шумахер в момента на ски инцидента, заради който се намира между живота и смъртта. "Първоначално тя помисли, че това е само контузия, въпреки че нараняването беше доста болезнено, но в петък научи от лекарите, че е по-тежко от контузия и че става дума за фрактура. Поради това тя следва съветите на лекарите за оптимално оздравяване", завърши говорителят. Зайберт съобщи, че визитата на Меркел във Варшава в сряда, където трябваше да се срещне с премиера Доналд Туск, и посещението в Берлин в четвъртък на премиера на Люксембург Ксавие Бетел са отменени. Канцлерката "ще се обади през деня на двамата ръководители по телефона, за да се извини и да договорят нови дати за визитите", заяви Зайберт. /АФП/БГНЕС


Тагове: Меркел, ски
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1055