EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел печели убедително в Бавария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел печели убедително в Бавария

mail08:00 | 16.09.2013прегледи 435 коментарикоментари 0


Изборите в германската провинция Бавария приключиха с триумф за Християнсоциалния съюз (ХСС)- съюзници на Ангела Меркел, и безпокойство за Свободната демократическа партия (СвДП), коментира германското издание „Ди Цайт”, цитирано от агенция Фосус.
Партиите разполагат с малко време, за да си направят изводите от успеха на ХСС в Бавария. Малко преди изборите, СвДП усеща, че трябва да предприеме нещо. Същото важи и за Социалдемократическата партия и Зелените.
Резултатите от изборите за Бундестаг (местен парламент) в Бавария вълнува партийните комитети в Мюнхен и Берлин. Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и ХСС празнуват победата на Хорст Зеехофер. А СвДП, предвид си слабите изборни резултати в Бавария, на 22 септември ще трябва да опитат да се домогнат до гласове, които поддръжници на други партии ще дадат за тях от чисто тактически съображения.
За Германската социалдемократическа партия и Зелените баварският вот показа, че успехът на общонационалните избори след няколко дни съвсем не би бил лесен за постигане.


Тагове: Меркел, Бавария
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158