EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Меркел открива изложението във Франкфурт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел открива изложението във Франкфурт

mail09:45 | 12.09.2013прегледи 486 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел днес ще открие официално Франкфуртското автомобилно изложение - едно от най-значимите в света, предаде ДПА. Хиляди журналисти вече имаха възможността да видят първи новостите на изложението, което във вторник отвори врати за медиите. Форумът се провежда на всеки две години във финансовия център на Германия. Тази година настроението е оптимистично на фона на усилията, които автомобилостроителите полагат след години на спад в продажбите заради кризата в еврозоната. Според експерти пазарът се стабилизира и може да постигне растеж от догодина.

Акцентът на 65-ото издание на този парад на конски сили е върху електромобилността и технологиите, свързващи един автомобил с друг и със света около него и предупреждаващи за
опасности насреща. Производителите се надяват, че по-екологичните коли и новите технологии ще предизвикат сензация и ще убедят купувачите, че е време за нов модел.
От днес изложението започва да приема представители на бранша, а в събота отваря врати и за широката публика до 22 септември. Сред атракциите във Франкфурт са първият изцяло електрически модел i3 на BMW и версиите с нулеви емисии на бестселъра Golf и на мини автомобила Up! на олксваген Volkswagen. Mercedes-Benz изглежда се е насочил към младите шофьори, поставяйки в центъра на вниманието компактния си електромобил B-class и услугата за споделяне на автомобили, използваща субкомпактния модел Smart. "Зелените" автомобили във Франкфурт много добре се вписват в плановете на правителството в Берлин до 2020 година по пътищата на Германия да има един милион електромобила, включително хибриди.Освен че е една от ключовите експортни индустрии за Германия, автомобилният бизнес е един от най-големите работодатели в страната, отбелязва ДПА.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg