EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел освиркана в Хайденау

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел освиркана в Хайденау

mail06:01 | 27.08.2015прегледи 1787 коментарикоментари 0


Германски демонстранти освиркаха германският канцлер Ангела Меркел при пристигането й в центъра за настаняване на бежанци в град Хайденау, съобщи АФП. Миналата седмица той стана сцена на сблъсъци между властите и протестиращи срещу идването на увеличаващия се приток на емигранти, при които ранени бяха 31 полицаи. Близо 200 души освиркаха Меркел и скандираха крайнодесни възгласи. Няколко шофьори изсвириха с клаксони, минавайки покрай мястото, където беше канцлерът, след призиви за това в социалните мрежи от крайнодесни екстремистки групи. При пристигането си в Хайденау Меркел беше приветствана от премиера на Саксония Станислав Тилич и кмета на града Юрген Опиц като по-късно разговаря с бежанци и социални работници в центъра.

Европейският съюз трябва да създаде обща армия за да защити границите си от бежанската вълна, защото тя е по-ефикасна от изграждането на телени заграждения. Това каза в Прага чешкият президент Милош Земан по време на годишната среща с посланиците на страната. "Преди две години когато в Страсбург говорих за необходимостта от създаване на обща армия, някои ми се подиграваха. А днес ние имаме нужда точно от такава армия", подчерта президентът.

Земан предупреди, че европейската агенция за защита на границите Фронтекс има само няколко слаби или без никакво въоръжение корабчета и те по никакъв начин не могат да се справят с търговците на хора, които са въоръжени с калашници. Според него основната грешка на ЕС е липсата на политическа воля за защита на границите. "След опита с Берлинската стена лично аз имам известно недоверие към стените, а да не говорим, че в Сърбия в момента са изкупени всички възможни ножици за рязане на тел и поради тази причина много вероятно е тази ограда / която изгражда Унгария, бел.ред./ да не им попречи", каза още Милош Земан. Чешкият президент остро разкритикува Италия и Гърция, на които властите в Прага са предложили помощ преди време за защита на границите, но тези две държави въобще не са отговорили на предложението. От началото на година в Чехия са пристигнали около 3000 бежанци, но всички те са минали транзит през страната на път за Германия. От полицията в Прага съобщиха, че са забелязали промяна в структурата на бежанците. Преди са били предимно мъже, а сега сред тях се забелязват все повече жени и деца./АФП, Бета, БГНЕС


Тагове: Меркел, бежанци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg