EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Меркел обвини Вашингтон за кредитиране на компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел обвини Вашингтон за кредитиране на компании

mail19:30 | 21.08.2009прегледи 471 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел днес обвини САЩ, че не спазват международните споразумения за кредитиране на компаниите във вреда на европейците, предаде Франс прес.
За да бъде преодоляна икономическата криза, "наш дълг е да определим общи правила за международната общност и да направим така, че всеки да ги спазва", заяви Меркел в реч пред германска благотворителна фондация в Северен Рейн-Вестфалия.
Като пример Меркел посочи международните споразумения от Базел II, международен механизъм, чиято цел е да се управляват по-добре банковите рискове и по-специално кредитния риск и да се спазват изискванията за собствени фондове. Тези споразумения,
договорени през 2004 година, все още не са приложени от САЩ.
 "Ние договорихме (споразумението) Базел II заедно. Когато обаче то влезе в сила, САЩ не го спазиха. Това ни затруднява, защото е по-лесно да се прави бизнес другаде. Това не е правилно", заяви германският канцлер."Отпускането на кредити е решаващ фактор за сегашния растеж", допълни Меркел в интервю за в. "Франкфуртер алгемайне
цайтунг". Между другото нормите от Базел II имаха отрицателното въздействие да оскъпят кредитите, допълни Меркел, цитирана изданието.
"Ние нямаме равнопоставена конкуренция между Европа и САЩ. Малките и средни предприятия в САЩ не са засегнати от повишените изисквания за собствените капитали за разлика от нашите фирми", заяви германският канцлер.
Европейските страни ще поставят тази тема на предстоящата среща на високо равнище на Г-20 през септември в Питсбърг, САЩ, каза Меркел.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg