EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел идва в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел идва в България

mail12:30 | 11.10.2010прегледи 835 коментарикоментари 0


На еднодневно официално посещение у нас днес пристига германският канцлер Ангела Меркел. Това е първата визита на Меркел в България, откакто тя е начело на германското правителство, предаде БНР. В София днес германският канцлер ще разговаря с премиера Бойко Борисов, ще бъде приета и от президента Георги Първанов и ще изнесе лекция пред участниците в икономически форум България-Германия.
Икономиката ще е доминиращата тема по време на разговорите с премиера Бойко Борисов и с президента Георги Първанов. Германия е най-големият търговски партньор на България. Стокобменът през миналата година е 3,3 милиарда евро. Немските инвестиции у нас надхвърлят 2,5 милиарда евро. По време на разговорите на "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 ще преобладават темите, свързани с икономическата криза и нейното преодоляване и сътрудничеството в тази посока в рамките на Европейския съюз, проблемите пред германските инвеститори у нас, енергийните проекти и други.
"Двустранните отношения, регионални теми също ще са в дневния ред, енергетиката. Ние очакваме от българска страна да стане дума за присъединяването на България към Шенген. Известно е, че французите поставят условия за това. Германската позиция все още не е предопределена. За нас е много важно да се обсъдят необходимите критерии, да се запознаем с напредъка на България в тази област и след това да се проведе открит разговор по този въпрос", каза говорителят на германското правителство Щефен Зайберт.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg