EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел няма да спасява Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел няма да спасява Гърция

mail14:45 | 01.03.2010прегледи 494 коментарикоментари 0


В основата на кризата около бюджетния дълг на Гърция лежи корупцията и безнаказаността. Такова мнение изрази днес премиерът на Гърция Георгиос Папандреу, призовавайки гражданите да подкрепят антикризисните мерки на правителството, съобщава електронният сайт К2Капитал.
„Кризата в страната ни не трябва да се свежда само до възникналите фискални проблеми. Те са само върха на айсберга,” коментира днес Папандреу на заседание на Министерския съвет на страната. „Решаването  на ситуацията трябва да стане възможно най-скоро, тъй като започва да придобива застрашителни размери,” коментира още гръцкият премиер.
На 16 март правителството на Гърция трябва да представи на финансовите министри от ЕС план за съкращаване на бюджетния дефицит до 8,7% от БВП за 2010 г., припомня електронното издание.
Германският канцлер Ангела Меркел заяви преди ден, че не поддържа позицията на редица лидери от ЕС за спасение на Гърция и категорично опроверга информацията, че Берлин се е съгласил да гарантира плащания по гръцките облигации.
В телевизионно интервю Меркел коментира, че Гърция трябва да направи още по контрола на бюджетните разходи, допълва изданието.
Не е необходима помощ от Международния валутен фонд (МВФ) за Гърция, заяви в интервю за в. "Ханделсблат" люксембургският премиер и президент на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, цитиран от AFP.
Юнкер припомни, че гърците трябва стриктно да се придържат към целите за намаляване да държавния дълг, за да убедят пазарите, чиито спекулации напоследък задълбочиха кризата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg