EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел & бежанците. Ето какво говори вече!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел & бежанците. Ето какво говори вече!

mail08:15 | 15.12.2015прегледи 1878 коментарикоментари 0


Германия възнамерява да намали значително броя на пристигащите в страната мигранти, съобщи канцлерът Ангела Меркел пред телевизионния канал А Ер Де (ARD) в неделя. Ние взехме предвид притесненията на хората, които се тревожат за бъдещето, а това означава, че искаме да намалим, искаме драстично да намалим броя на хората, които идват при нас, заяви тя. Изказването ѝ идва в навечерието на започващия на 14 декември партиен конгрес на нейния Християндемократически съюз, като много от съюзниците на Меркел в партията се изказаха критично за политиката на т.нар. "отворени варати", която канцлерът провежда. Ангела Меркел посочи, че "е необходимо да се постигне общоевропейско решение" на проблема с бежанците. Според Министерството на вътрешните работи на Германия в страната през тази година вече са се регистрирали около един милион бежанци.

На конгреса на нейната консервативна Християндемократическа партия в Карлсруе отгово обеща да намали видимо броя на мигрантите, влизащи в Германия, предаде Ройтерс. "Това предизвикателство е огромно", каза тя за бежанската криза и добави, че правителството ще съкрати сериозно наплива в Германия, където се очаква да пристигнат тази година над 1 милион бежанци. Изправена пред перспективата от партиен бунт, Меркел възприе напоследък по-твърд език към бежанците, посочва Ройтерс.
Само преди четири месеца германският канцлер говореше точно обратното, а именно, че Германия ще приеме всеки, който поиска, ще му осигури подслон, храна и жилище във Федералната република. Тя и нейната пропаганда изсипа потоци гневни статии, квалификации и обиди от послушни медии срещу държавите от Източна Европа, които се противопоставиха на бежанския хаос, който отприщи именно авантюристичната политика на Меркел. Източна Европа единствена се противопостави на публичното и покровителствено погазване на законите и правилата за достъп в ЕС, толерирано на практика от Германия и нейното правителство. В тази каша единствен, който посмя да говори реалистично, бе министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер, който бе в София преди три дни.

Германия няма да се справи с приемане на още един милион бежанци през 2016 г., призна европейският комисар за дигиталната икономика и информационното общество Гюнтер Йотингер в интервю за в. "Билд ам зонтаг", цитирано от ТАСС. "Германия няма да смогне втора поредна година да приеме още 1 милион бежанци. Затова трябва да се отделят милиарди евро за създаване на достойни условия за настаняване на хора в Турция, Йордания и Ливан. Така че финансовата солидарност (на страните от ЕС) е по-важна от солидарността при разселването", заяви германският еврокомисар.
Около 10% от населението на Германия е против миграцията, чуждите езици и култури. Това няма да се промени и трябва да се вземе предвид, отбеляза Йотингер. Той същевременно подчерта, че въпреки всичко авторитетът на канцлерката Ангела Меркел не е поставен под въпрос.  Според Йотингер на конгреса на християндемократите в Карлсруе следващата седмица тя ще получи още по-голяма подкрепа от вицеканцлера Зигмар Габриел, който бе преизбран за лидер на германските социалдемократи със 74,3 процента от гласовете.  По данни на вътрешното министерство тази година в Германия са влезли около един милион бежанци.

 

 

 

 


Тагове: бежанци, Меркел
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg