EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мелник: Карта с винени маршрути

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мелник: Карта с винени маршрути

mail10:35 | 29.01.2016прегледи 1760 коментарикоментари 0


Винопроизводителите от Мелнишко направиха карта, която предлага интересен общ поглед върху региона, както и многобройни идеи за винен туризъм.

На картата, наречена Винени маршрути Мелник, със симпатични иконки са отбелязани както винарните, които са отворени за посетители (Вила Мелник, Дамяница, Златен Рожен, Орбелия, Орбелус, Рупел, Синтика), така и останалите винопроизодители (Виа Верде, Вила Илия, градини и лозя Капатово, Мелнишка ласка, изба Ново Кономлади, При Шестака, Свети Врач, Стримон, изба Хърсово), които имат само лозя или лозя и дегустационни зали в района. На гърба на картата е дадена и допълнителна информация за винопроизводителите, детайли за контакт и географски координати.

Винените маршрути в Мелнишко са допълнени и с някои други места, свързани с виното, като Музеят на виното в Мелник, Кордопуловата къща, магазина Wine Gallery с най-богатата колекция вина от местни производители, както и първия вино-бар в Сандански. Показани са и многобройните природни и културни забележителности на района, така че посетителите на региона да са възможно най-улеснени в избора си на маршрут. За това може да помогне и фейсбук страницата на туристическата карта. 

За пълното удоволствие от посещението в региона е важно да се избере и подходящото време, защото интересните местни събития се случват непрекъснато. Най-скорошните са Фестивалът на мелнишкото вино и празуването на Трифон Зарезан във винарска изба Вила Мелник.  

Картата се разпространява безплатно в специализирани винени обекти и информационни центрове.

zoom_sss

zoom_sss

Източник: DiVino


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg