EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меком АД изнася колбаси за Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меком АД изнася колбаси за Турция

mail17:40 | 26.11.2010прегледи 1720 коментарикоментари 0


Меком АД е започнало да изнася своя продукция и за Турция, след като по-рано през месеца сключи договори за износ с три руски фирми, се казва в прессъобщение на дружеството. Компанията има договори за износ с четири турски фирми на стойност от 1,8 млн. евро, които трябва да се реализират до края на годината, като очакваните приходи през 2011 от новите сделки с турски и руски компании са за над 26 млн. евро.
"Тези нови договори ще ни осигурят значително по-големи приходи през 2011. Те са директен резултат от нашият проект за модернизация, който ще приключи през есента на следващата година и ще увеличи капацитета ни за производство“, коментира собственикът на Меком Стефан Райчев. С влизането си на турския пазар Меком става единствената българска месопреработвателна компания, която е лицензирана да изнася продукция едновременно в Русия, Турция и всички страни-членки на ЕС, се казва в прессъобщението.
Амбициите на компанията са да оползотвори отпусната на България от Русия квота за месо, която е 2 500 тона годишно, а в момента се работи усърдно и в посока навлизане на пазарите в Близкия Изток, Йордания и Кувейт, където в момента има голямо търсене на месни продукти, гласи съобщението. Почти 65% от продукцията на дружеството се изнася в ЕС, Швейцария, Русия, Турция, Украйна, Близкия Изток, Албания и др.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg