EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Международни събития, 29 май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Международни събития, 29 май

mail09:15 | 29.05.2013прегледи 603 коментарикоментари 0


Прага - Вицепрезидентът Маргарита Попова започва двудневно работно посещение в Чехия по повод 1150-ата годишнина от Великоморавската мисия на светите братя Кирил и Методий.

Брюксел - Сръбският премиер Ивица Дачич ще бъде изслушан от комисията по външните работи на Европейския парламент за споразумението между Белград и Прищина, както и за договорения план за неговото прилагане.
- Европейската комисия вероятно ще продължи да премества фокуса в политиката на ЕС от строгите мерки на икономии към структурните реформи, за да се съживи растежът, когато днес представи икономическите препоръки за всяка страна членка, прогнозират експерти.
- Среща на европейските министри на промишлеността, посветена на модернизирането на европейското законодателство, регламентиращо авторското право.

Женева - Съветът на ООН за човешките права ще обсъди проекторезолюция, осъждаща намесата на бойци на Хизбула в сраженията, водени в западния сирийски град Кусаир, близо до границата с Ливан.

Париж - Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия представя новите икономически перспективи на ОИСР.

Берлин - Германия ще публикува данните за безработицата в страната през май.

Астана - Руският президент Владимир Путин участва с колегите си от Беларус - Александър Лукашенко и Казахстан - Нурсултан Назарбаев в среща на Митническия съюз на тези три страни.

Рио де Жанейро - Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън пристига на посещение в Бразилия.

Москва - Руският външен министър Сергей Лавров ще разговаря с колегите си от Чили, Коста Рика, Хаити и Куба - разширената "тройка" на Общността на латиноамериканските и карибските държави.

Баку - Открива се вторият Световен форум за междукултурен диалог. Ще участват ръководители на международни организации, министри от над 100 страни, сегашни и бивши президенти, включително бившият български президент Георги Първанов.

Монпелие - 40-годишният Венсан Отен и 30-годишният Брюно Боало ще сключат първия хомосексуален брак във Франция, в присъствието на десетки журналисти и при засилена мобилизация на полицията.

Хелзинки - Руският министър на отбраната Сергей Шойгу ще се срещне с финландския си колега Карл Хаглунд и с министъра на външните работи Ерки Туомиоя.

Ашхабад - Турският президент Абдуллах Гюл пристига на посещение в Туркменистан (до 1 юни).

Хага - Международният трибунал за военните престъпления в бивша Югославия ще произнесе присъда срещу шестима бивши военни ръководители на босненските хървати, водени от Ядранко Пърлич. Те са обвинени в опит за създаване на "Велика Хърватия" и са извършили престъпления срещу мюсюлвани в Западна Херцеговина и Централна Босна през 1993 и 1994 г.

Атина - Изтича крайният срок, предвиден от приватизационната процедура, за подаване на обвързващи оферти за участие в търга за държавната компания за природен газ на Гърция ДЕПА.

Истанбул - Навършват се 560 години от превземането /през 1453 г./ на Константинопол от султан Мехмед Втори. Градът е обявен за столица на Османската империя с името Истанбул /до 1923 г/.

Катманду - 60 години от покоряването на връх Еверест от Едмънд Хилари и Тензинг Норгей.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg