EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Международни одитори в МФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Международни одитори в МФ

mail17:10 | 20.04.2012прегледи 653 коментарикоментари 0


Министерството на финансите беше домакин на международна срещa на вътрешните одитори от публичния сектор, членове на Internal Audit Community of Practice (Ia CoP) към Public Expenditure Management Peer - Assisted Learning network* (PEM PAL), която се проведе в периода 17-20 април в София. Срещата бе организирана със сътрудничеството на основните партньори на PEM PAL - Световна банка, СИГМА, GIZ, SECO, Center of Excellence in Finance в Словения и др.
Участници в събитието бяха представители на вътрешния одит в публичния сектор от 17 държави - предимно от министерствата на финансите, експерти от SIGMA и Световната банка. В рамките на четирите дни се обсъждаха практики в оценката на риска при планирането на вътрешния одит, обучението, сертифицирането и възможностите за предаване на опит и познания в професията вътрешен одитор, изготвят се общи документи.
Практиката на МФ в областта на вътрешния одит беше представена от Свилена Симеонова - директор на дирекция „Вътрешен контрол" и Доротея Манолова - началник на отдел в същата дирекция, които запознаха участниците с процеса по изграждане на вътрешния одит в България и актуалното му състояние. Стефан Белчев - директор на дирекция „Вътрешен одит" в МФ, сподели опита си в оценката на риска при планирането на вътрешния одит.
В резултат на представените практики по вътрешен одит и проведени дискусии се взеха конкретни решения за изготвяне на обща методология за оценката на риска в одитната дейност и процеса по сертификация, като част от Наръчника по вътрешен одит на PEM PAL. Решенията на срещата и изготвените документи имат голям принос за развитието на вътрешния одит в държавите-членки на PEM PAL мрежата.

*PEM PAL е организация, създадена през 2006 г., с цел подпомагане на реформите във финансовото управление в над 20 страни от Централна и Източна Европа и Централна Азия, чрез дейности по изграждане на капацитет и обмен на информация. България е активен член в областта на вътрешния одит.

 


Тагове: МФ, одитори
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg