EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Медицински център в ТИЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Медицински център в ТИЗ

mail18:06 | 16.11.2021прегледи 610 коментарикоментари 0


Открит е Медицински център „Тракия Медикал – Марица“ - първият в страната, разположен в индустриална зона. „Тук ще бъдат обслужвани не само служителите на заводите в зона Марица, част от Тракия Икономическа зона (ТИЗ), но и жителите на околните населени места", заяви областният управител на Област Пловдив Ангел Стоев. 

Според заместник-кмета на Община Пловдив Стефан Стоянов откриването на МЦ е важна стъпка, която се надява да бъде последвана от градски транспорт и градска железница, свързващи Пловдив с различните подзони на Тракия икономическа зона. Това е начинът да се развиват устойчиво и равномерно градът и региона. „Над 25 000 са новозаселилите се в областта през миналата година – това е един малък град. Успешното развитие на ТИЗ дава по-добро качество на живот на хората“, смята заместник-кметът.

„Медицинското обслужване е продължение на социалната ни програма“, обърна се към присъстващите на откриването на „Тракия Медикал“ в зона Марица журналисти и мениджъри на фирми инициаторът инж. Пламен Панчев, основател и управител на Тракия икономическа зона. Той припомни, че преди 2 години в зона Раковски, част от ТИЗ, бе открит Център за професионално обучение, в който се квалифицират и преквалифицират не само работници от предприятията, но практически занятия с най-съвременната техника и технологии водят учениците от 5 професионални гимназии от областта. „В момента започваме и изграждането на детска градина в близкото с. Радиново за персонала на заводите в зона Марица“, посочи още инж. Панчев. Кметът на Радиново Трайчо Кардашев добави, че вече основите са поставени и до една година детската градина с физкултурен салон трябва да отвори врати.

„Тракия Медикал – Марица“ е не само първият в страната медицински център, обслужващ индустриална зона, но в него ще се прилага и нов стандарт в здравеопазването“, изтъкна д-р Васил Маргаритов. Специалистът по термография /неинвазивна диагностика с инфрачервена камера и специализиран софтуер/ е част от екипа на центъра. „Ще стъпим на иновацията - телемедицина с електронни здравни досиета на пациентите, което ще засили профилактиката на персонала“, посочи лекарят. Мобилността - възможност да се работи с различни здравни специалисти в зависимост от спецификата на рисковете от професионални заболявания, е друг от важните аспекти в дейността на новия МЦ. За първи път в страната ще се прави скрининг на персонала на фирмите за наличие на последствия от коронавируса, ще има и експресни тестове за COVID-19 с проба от слюнка.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg