EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меглена Кунева съветник в ЕК по транспорта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меглена Кунева съветник в ЕК по транспорта

mail09:56 | 19.04.2010прегледи 1934 коментарикоментари 0


Меглена Кунева, първият български еврокомисар с ресор защита на потребителите, стана политически съветник на Сим Калас, вицепрезидент на Европейската комисия по транспорта. „Днес ще направим първата ни голяма работна сесия, на която ще обсъдим проблемите на транспорта и специално – на кризата с въздушния транспорт”, съобщи пред агенция Фокус Меглена Кунева. По думите й – работата като политически съветник на Сим Калас предполага да раздели времето си между Брюксел и София.
„За мен е много важно да имам своята смислена, съществена, важна работа с европейските институции и най-вече с Комисията. Това ми дава възможност да мисля и да обхващам проблемите на друго ниво, което е много полезно обратно за България. Когато натрупаме отнякъде знание, за мен е много важно всеки от нас като гражданин да върнем това знание, да предоставим това знание обратно у нас. За да можем наистина да изградим една модерна европейска държава. Това е едната от възможностите, които приех с голяма радост” – каза Меглена Кунева.
Информациите, че Меглена Кунева ще продължи да работи в Брюксел след изтичането на мандата й на еврокомисар, се разпространяват в медиите от края на миналата година.
В средата на декември френското издание "Ла Летр дьо Експанзион" съобщи, че тя ще поеме поста ръководител на  Бюрото на съветниците по европейски политики на (Bureau of European Policy Advisers).
В края на януари 2010 г. изданието EuropeanVoice съобщи, че председателят й Жозе Барозу смята да назначи Меглена Кунева за ръководител на Групата политически съветници (ГПС) към комисията.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg