EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мебелната продукция достигна 1 млрд.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мебелната продукция достигна 1 млрд.лв.

mail10:03 | 11.05.2017прегледи 1181 коментарикоментари 0


Завършиха изложенията Техномебел и Светът на мебелите в Интер Експо Център – София. Техномебел отчете силно международно присъствие. Участие взеха освен български, и компании от Германия, Гърция, Италия, Македония, Полша, Румъния и Турция. Над 90% от изложителите на Светът на мебелите бяха български фирми производители.

По време на двете изложения продуктите си показаха над 180 фирми, а броят на представените компании беше повече от 350. Най-новите технологии и изделия в сектора на дървообработването и мебелното производство бяха изложени в шест изложбени зали на обща площ от 14 500 кв.м.

Мебелната индустрия създава 2,5% от добавената стойност в страната, информира Галин Господинов председател на БКДМП.

По данни на Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката, средногодишната стойност на произведената в мебелния сектор продукция достига 1 млрд.лв.

Светът на мебелите предложи стотици красиви и функционални продукти. Посетителите можеха да се насладят на класически мебели, дърворезби ръчна изработка, съчетана с най-модерни технологии, разнообразни корпусни и тапицирани мебели, елегантни спални и редица други интериорни решения. Сред изложените продукти бяха и стилни, многофункционални дивани. В дните на изложението посетителите можеха да видят и масивни дървени маси, изработени от цели ламели дъб. Част от богатата гама представени продукти бяха и офис и бар столове, както и алуминиеви и ратанови мебели, подходящи за градинското обзвеждане. Участващите фирми показаха и своите интересни предложения за интериорния текстил - пердета и завеси, шалтета, текстилни щори, декоративни възглавнички от естeствени материи  и още много текстилни аксесоари.

Бяха раздадени и наградите за Българска мебел на годината. В него се включиха 15 фирми с общо 20 продукта. Първа награда взе WOOD LINE с трапезната си маса Asimetrik, а втора и трета – съответно Love 2 Design (със заседателна маса „Exclusive“) и Актив Декор (с кухненски остров). Специална награда получи и ЗОРА СТИЛ. Първата награда от посетителския вот бе спечелена от заседателната маса „Exclusive“ на дизайнерско студио Love 2 Design. Второто и третото място завоюваха съответно Хармонт (с матрак и легло „Motor Boxspring Bed“) и Актив Декор с „Кухненски остров. За първи път тази година се проведе и конкурс за най-добър щанд. Победител в „ЩандЪТ“ на Техномебел е Интериор-И, а TED BED - в „ЩандЪТ“ на Светът на мебелите.

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961