EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ:Киев да не намалява ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ:Киев да не намалява ДДС

mail11:30 | 07.11.2013прегледи 633 коментарикоментари 0


МВФ намира за необходимо да се отложи планираното за 2014 година понижаване на ДДС и корпоративния данък в Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация от среща на представители на мисията на фонда с украински депутати. Председателят на комисията по данъчната и митническата политика Виталий Хомутинник изтъкна, че ако такива предложения постъпят от правителството на Украйна, неговата комисия е готова да ги разгледа, отчитайки "тежките прогнози за приходната част от бюджета за 2014 година".
На срещата са обсъдени и други въпроси, сред които възстановяването на ДДС, издаване на държавни облигации и възможно увеличение на акцизите. Според Данъчния кодекс от 1 януари 2014 година в Украйна трябва да бъде понижен ДДС от 20 на 17 на сто, а данъка върху печалбата - от 19 на 16 процента.

Мисията на МВФ направи оценка на макроикономическата ситуация в страната в края на октомври.
През лятото на 2010 година фондът започна да прилага нова програма за финансиране на Украйна на стойност 15,5 милиарда долара. Киев получи два транша за общо около 3,4 млрд. долара. През 2011 година обаче реализацията на програмата бе спряна, тъй като Украйна не беше изпълнила изцяло изискванията на МВФ. Тази година мисия на фонда посети страната вече два пъти, без да постигне напредък, тъй като сред ключовите изисквания са болезнени мерки като повишаване на цените на газа и преминаване към гъвкав курс на гривнята.

 


Тагове: Украйна, ДДС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg