EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ: Унгария може да постигне целите на проектобюджета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ: Унгария може да постигне целите на проектобюджета

mail16:04 | 16.02.2010прегледи 372 коментарикоментари 0


От Международния валутен фонд вярват, че Унгария може да постигне заложените цели по ограничаване на бюджетния дефицит за 2010 г., но страната трябва стриктно да контролира разходите и да внимателно да използва бюджетните си резерви. Това заяви ръководещият делегацията на фонда в страната, цитиран от The Wall Street Journal.
Предпазливото потвърждение беше дадено по време на пресконференция, на която Унгария, първата европейска страна, потърсила помощ от МВФ по време на световната финансова криза, заяви, че няма вече нужда от финансова подкрепа от фонда.
Джеймс Морсинк, ръководителят на делегацията на МВФ в Унгария, заяви, че благодарение на предприетите фискални мерки, подсигурени от €20 млрд. кредит от МВФ, ЕС и Световната банка през октомври 2008 г., Унгария е успяла да спечели доверието на финансовите пазари.
Унгарското правителство си е поставило за цел да ограничи бюджетния дефицит до 3.8 %  от БВП. Това е възможно, ако бъде запазена дисциплината по отношение на фискалната политика, подчерта финансовият министър Петер Осзко.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg