EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ повтори прогнозата си за 0.2% BG ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ повтори прогнозата си за 0.2% BG ръст

mail11:00 | 03.06.2010прегледи 596 коментарикоментари 0


Икономика на България се възстановява след рязкото свиване през миналата година, но рисковете пред нея остават. Те са свързани основно с големия външен дълг и фискалната криза на еврозоната, която може да засегне и България, отбелязва МВФ в годишния доклад за преглед на българската икономика, цитиран от Reuters. След спад от 5% за 2009 г., МВФ прогнозира, че икономиката на страната ще реализира растеж от 0.2% за 2010 г.
Притокът на капитали вероятно ще остане нисък и вътрешното търсене се очаква да продължи да намалява, което ще наложи съществено преструктуриране в публичния и частния сектор.
По съществото тези прогнози на фонда повтаря вече изнесеното през април, когато особено акцент се поставяше върху  състоянието на банките в страната и възможността в един момент от кризата банките-майки да изтеглят капитали от българските си филиали. Този риск може да бъде изострен от ново сътресение на световните финансови пазари и от опасенията за устойчивостта на суверенния дълг на държавите членки на еврозоната.


Тагове: МВФ, ръст, прогноза
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg