EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ отрече вина за кризата в Източна Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ отрече вина за кризата в Източна Европа

mail12:01 | 07.04.2010прегледи 1295 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд отхвърли обвиненията, отправени от ръководител на Централната банка в Чехия, че фондът съзнателно е ускорил началото на икономическата криза в страните от Централна и Източна Европа. Това съобщи агенция Bloomberg, цитирана от електронното издание К2Капитал.
Вицепрезидентът на чешката Централна банка Моймир Хампл определи действията на МВФ като „явни и систематични опити на удължаване на кризата в региона”. Банкерът дори заяви, че кризата е била изгодна за финансовите интереси на фонда, а опитите за поддържане на икономическите проблеми в тези части на Европа са били изгодни за МВФ.
Ръководството на фонда отхвърли обвиненията. Заместник - директорът на отдел „Връзки с обществеността” Джери Райс отбеляза, че обвиненията в „обслужване на собствени интереси противоречат на фактите, на здравия разум и на идеята за международната общност”.
МВФ отпуска многомилиардни кредити на проблемни икономики като в някои случаи условията са за негова сметка и при неизгодни условия. Конкретно от услугите на МВФ след настъпването на кризата се възползваха Унгария, Латвия и Румъния, припомня К2Капитал.

 

 


Тагове: МВФ, криза, кредити
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg