EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МВФ одобри трети кредитен транш за Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ одобри трети кредитен транш за Украйна

mail13:04 | 29.07.2009прегледи 745 коментарикоментари 0


Съветът на директорите на Международния валутен фонд (МВФ) снощи е одобрил отпускане на третия транш от близо 3,3 млрд. долара от антикризисния кредит за Украйна, съобщи пресслужбата на Фонда, цитирана от световните агенции.
Киев веднага ще получи достъп до кредитните ресурси, съобщава МВФ. Общо според антикризисната програма, съгласувана с МВФ, Украйна вече е получила около 10,9 млрд. долара.
Съветът на директорите на МВФ реши и да направи известни промени в критериите за ефективност при изпълнението на антикризисната програма за Украйна. Сега при разглеждане на бюджетния дефицит на страната ще се отчита и дефицитът на компанията Нафтогаз Украйна, отбелязва прес-службата на МВФ.
За първи път МВФ прибягва до заемите, които е получил от Япония, Канада и Норвегия, за да гарантира изплащането на кредит, като в случая става дума за финансирането на Украйна, отбелязва Франс прес.
В най-новия доклад за финансовото си състояние от 9 юли МВФ посочи, че разполага с 344,8 милиарда долара "използваеми ресурси" в неговата Сметка на общите ресурси, припомня АФП.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4091