EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ и ЕК с мисия в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ и ЕК с мисия в Румъния

mail15:20 | 18.07.2011прегледи 395 коментарикоментари 0


Обща мисия на Международния валутен фонд /МВФ/ и Европейската комисия /ЕК/ ще пристигне в сряда в Букурещ за втора оценка по новото стендбай споразумение от предпазен тип, което Румъния сключи през пролетта на тази година, съобщи Медиафакс.
Представителите на международните институции ще анализират начина, по който са били приложени договорените в споразумението реформи през първата половина на тази година. Мисията ще завърши посещението си на 1 август, когато заключенията й ще бъдат представени на пресконференция. Представителите на международните институции ще се срещнат с членове на румънското правителство, на Националната банка на Румъния, на политическите партии, синдикатите и бизнес средите.
Управителният съвет на МВФ одобри в края на юни първата оценка по новото споразумение от предпазен тип и предостави на разположение на Румъния втория транш от 481 милиона евро. През месец март румънските власти решиха да подпишат ново споразумение с МВФ след изтичането на предишното двугодишно стендбай споразумение, чрез което МВФ, ЕК, Световната банка и други международни институции отпуснаха на Румъния заем от 20 милиарда евро.
Новото предпазно споразумение с МВФ е на стойност около 3,5 милиарда евро. При подписването му фондът предостави на Румъния транш от 67 милиона евро. Споразумението с МВФ е придружено от допълнителна помощ от Европейската комисия на стойност 1,4 милиарда евро, както и заем от Световната банка на стойност 400 милиона евро.

 


Тагове: МВФ, ЕК, Румъния
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg