EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ защити офшорните зони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ защити офшорните зони

mail07:20 | 08.04.2013прегледи 360 коментарикоментари 0


Данъчните убежища не застрашават финансовата стабилност и борбата срещу тези непрозрачни финансово територии няма да разреши "критичния въпрос" за данъчните бягства, заяви говорителка на МВФ за АФП. Тя бе попитана за изтичането на информация за сметките в офшорните територии. Помолена да каже дали МВФ счита данъчните убежища за заплаха за финансовата стабилност, говорителката заяви: "Нашето мнение не е такова"."Разбира се, това е тема, която други агенции и самите ние следим внимателно", все пак поясни говорителката.
От миналата седмица разкритията за офшорните сметки се увеличават в международната преса. Разследването е по инициатива на Международния консорциум на разследващите журналисти /ICIJ/, базирана във Вашингтон неправителствена организация, която е получила достъп до 2,5 милиона секретни файла за данъчните убежища.
Според говорителката на МВФ, що се отнася до "дейностите" на институцията, "неотдавнашния напредък", постигнат по отношение на данъчните убежища и прането на пари позволява противопоставянето на финансовите бягства и "трябва да продължи". Но те не уреждат "критичния въпрос" за данъчните бягства, които позволяват легално да се избегне облагането на финансови операции, по-малко или по-сложни, допълни говорителката.

"Мерки за противопоставяне на данъчните бягства, които са едновременно политически приемливи и технически съвместими са трудни и трябва да се проучат допълнително", заключи говорителката на МВФ. /АФП
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161