EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ да ограничи властта на Европа?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ да ограничи властта на Европа?

mail19:47 | 05.10.2009прегледи 465 коментарикоментари 0


Групата на трийсетте (Г-30), обединяваща известни банкери, политици и икономисти, призова днес за мащабни реформи на Международния валутен фонд (МВФ), предаде Reuters. Г-30 предупреди, че стремежът към промени би намалял с отслабване на последиците от финансовата криза.
В доклад, публикуван на полугодишните общи събрания на МВФ и Световната банка, Г-30 отбелязва, че държавите трябва да се възползват от възможността да променят начина на управление на Фонда, отразявайки промените в глобалната икономическа сила.
Групата от експерти заяви, че МВФ трябва да създаде нов управляващ орган, който да бъде наречен "Съвет на МВФ" и да контролира дейността на управителния съвет на кредитната институция. Членството в Съвета ще предостави по-голяма власт на нововъзникващи пазарни икономики като Китай, Индия и Бразилия.
Г-30 предложи съставът на управителния съвет на МВФ да бъде намален до 20 спрямо сегашните 24 места като бъде съкратен наполовина броят на местата на европейските държави до четири. Експертната група призова и за бързи действия за предоставяне на по-голямо право на глас на нововъзникващите пазарни икономики в институцията, отбелязва Reuters.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg