EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ: Гърция е на прав път

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ: Гърция е на прав път

mail13:30 | 15.09.2010прегледи 551 коментарикоментари 0


Надеждността на икономическата програма на Гърция зависи до голяма степен от това как страната ще изпълни задълженията си по събирането на данъци, смятат анализатори от Международния валутен фонд (МВФ), цитирани от гръцкия в. "Вима"
В изготвен от тях доклад се казва, че програмата по бюджетната хармонизация на Гърция върви добре, но има елементи на натиск върху нейното изпълнение, произтичащи от необходимостта страната да се пребори с данъчните длъжници и да
засили контрола върху разходите.  
Докладът е бил одобрен миналия петък /10 септември/ от изпълнителния съвет на МВФ и е бил публикуван вчера, пише гръцкият вестник.
В него се подчертава, че Гърция е на прав път ще се отнася до намаляването на бюджетния дефицит и че ще постигне поставените за тази година цели, но се препоръчва на страната да подобри механизмите за събиране на данъци.
Според МВФ приоритет трябва да бъде даден на въпроса за отваряне на затворените професии, като например, превозвачите, и да се намали бюрокрацията в туризма и търговията на дребно, за да бъде насърчен икономическият растеж. Акцентът трябва да падне също и върху приватизационната програма на кабинета.
МВФ смята, че ликвидността на гръцките банки е ограничена, но управляема, но съветва Гърция да изработи цялостна стратегия, за да може страната да се пребори с
проблемите на контролираните от държавата банки.
Най-големият облог на правителството в следващите години е да озапти данъчните длъжници и да засили контрола върху разходите, се казва още в доклада на фонда.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162