EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

МВР: 6 млн. лв. платени за неизползвани отпуски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВР: 6 млн. лв. платени за неизползвани отпуски

mail15:45 | 11.04.2016прегледи 827 коментарикоментари 0


Миналата година са платени повече от 6 милиона лева за неизползвани отпуски в МВР, каза по време на заседанието на Тристранния съвет заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев, цитиран от БТА.

По думите му работещите в системата в същото време полагат и извънреден труд, който се заплаща.

Социалните партньори разгледаха днес проектопромените в Закона за МВР. Едно от предложенията, което не се одобрява от синдикатите е, отпуските в системата да бъдат съкратени с пет дни.

От синдикатите на полицаи и пожарникари заявиха, че ако не бъдат направени поисканите от тях промени между първо и второ четене на закона, работещите в системата ще протестират.

Социалните партньори са единодушни, че е необходима реформа в системата, има конкретни възражения по определени текстове, обобщи след заседанието на НСТС вицепремиерът Ивайло Калфин. Той посочи, че като цяло работодателите подкрепят проектопромените, синдикатите имат възражения по начина на преобразуване на правоотношението от служебно в трудово, както и по намаляването на някои от социалните придобивки.

От КТ "Подкрепа" поискаха и синдикатите на работещите в системата да имат право да членуват в националнопредставителни синдикални организации.


Тагове: МВР, отпуски
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg