EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МБАЛ - Бургас вече е университетска болница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МБАЛ - Бургас вече е университетска болница

mail12:02 | 15.07.2016прегледи 1353 коментарикоментари 0


МБАЛ - Бургас, официално вече е университетска болница, съобщи пресцентърът на здравното заведение. Статутът е бил гласуван на заседание на Министерски съвет. Предложението е на министър д-р Петър Москов.

Бургаската болница ще си сътрудничи активно със Софийски университет "Св. Климент Охридски", като ще продължи да предоставя възможност за следдипломна квалификация.

Специалностите за лекари, които ще се обучават са: акушеро-гинекология, анестезиология и интензивно лечение, вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната, инфекциозни болести, кардиология, клинична лаборатория, неврохирургия, нервни болести, нефрология, образна диагностика, ортопедия и травматология, педиатрия, съдова хирургия, урология, уши-нос-гърло, съдебна медицина, физикална и рехабилитационна медицина и ревматология.

МБАЛ Бургас е най-голямото лечебно заведение в региона с над 130-годишна история, в което се лекуват 35 000 души годишно. В Спешното отделение на болницата са транспортирани най-тежките случаи, а в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация) работят едни от най-добрите анестезиолози и реаниматори в цяла България. Тук е и единственото Звено по асистирана репродукция (ин витро център) в областта, благодарение на което на бял свят са дошли десетки бургазлийчета. МБАЛ Бургас е стратегическа за Бургас, защото на територията й е Отделението по трансфузионна хематология (Кръвният център), който осигурява кръвни съставки за всички пациенти в региона, нуждаещи се от кръвопреливане.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg