EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мащабни амбиции на сръбската НИС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мащабни амбиции на сръбската НИС

mail14:30 | 26.10.2012прегледи 461 коментарикоментари 0


Сръбската петролна компания "Нафтена индустрия Сърбие" (НИС), която е дъщерна форма на руската компания "Газпром нефт", планира в следващите няколко години да увеличи тройно инвестициите за подготовка на кадри, нови технологии и търсене
на нови находища, предаде ИТАР-ТАСС. Това заяви генералният директор на НИС Кирил Кравченко на презентация на компанията в Белград. Той съобщи, че само през 2013 г. НИС ще инвестира в разширяване на дейността си 227 милиона евро, което е с 90 милиона повече от инвестициите за тази година. Следващите няколко години компанията планира да търси находища на петрол и газ в Унгария, Румъния и Босна и Херцеговина и да разшири дейността си в Ангола. Освен това НИС проявява интерес към търсенето на петролни и газови залежи в Среднодунавския басейн, Адриатическо море и Западна Африка. През следващите три години фирмата ще инвестира 40 милиона евро в геологични проучвания в Република Сръбска в Боснаи Херцеговина, а пускането на първите сонди се очаква още през първото тримесечие на 2013 г.
Догодина НИС смята да започне строителство на газови електроцентрали в градовете Нови Сад и Панчево в сътрудничество с националната електрическа компания ЕПС. Генералният директор съобщи, че до 2020 г. компанията планира да увеличи производството на петрол и газ до 5 милиона тона, от които 2 милиона тона ще се произвеждат в Сърбия, а останалите 3 милиона - в съседните страни. Той отбеляза, че в момента Сърбия осигурява от собствени източници около една третаот нужните й енергоносители, а две трети внася.Кравченко добави, че тази година компанията е внесла в сръбския бюджет около 845 милиона евро.През първите шест месеца на 2012 година инвестициите на НИС възлязоха на 154 милиона евро, което е със 76 на сто повече от същия период миналата година, отбелязва ИТАР-ТАСС.
 


Тагове: НИС, планове
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054