EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мафията помага на ИДИЛ в Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мафията помага на ИДИЛ в Италия

mail14:41 | 07.08.2017прегледи 6505 коментарикоментари 0


Полицията в Италия съобщи, че в местни рафинерии са открити значителни количества либийски и сирийски суров петрол, който на практика е пристигнал нелегално. Едно от обясненията според The ​​Times, цитирано от La Repubblica, е, че италианската мафия може да се е съюзила с ислямстите, за да контрабандира суров нефт от Близкия изток за Италия.
Но полицията няма доказателства за това, тъй като товарите преминават през посредници и така истинските собственици на суровината остават скрити. Според онлайн изданието oilprice.com мафията контрабандира петрол в Италия, като създава шистови компании в чужбина, които действат като износители на петрол. Те продават суров продукт директно на операторите на бензиностанции на много по-ниски цени, а след това закриват складовите компании. Мафията използва схемата, за да избегне плащанията по ДДС и да изпере пари.

В логистиката се включват танкери, които се срещат с по-малки кораби извън Турция и Либия в средата на Средиземно море. Контрабандистите прехвърлят стоката от по-малките плавателни съдове към по-големите и след това връщат малките плавателни съдове в страна на произход, докато по-големите танкери отплават за южните италиански пристанища.

Миналия месец италианската журналистка Франческа Астори съобщи за електронна книга, озаглавена "Черно знаме",  в която ислямска държава заяви, че подкрепата от мафията е от решаващо значение за нейното проникване в Италия.

Ресурсите на ИДИЛ намаляват, тъй като тя претърпя поредица от поражения на бойното поле. През изминалия месец иракския град Мосул бе освободен от престъпниците, сега е обсадена де факто столицата им в Сирия – Рака. /neweurope.eu

 

 

 

 

 

 


Тагове: Италия, мафия, ИДИЛ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg