EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Матраци - от 150 лв. до 1000 лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Матраци - от 150 лв. до 1000 лв.

mail18:00 | 27.12.2010прегледи 2989 коментарикоментари 1


Милена Шиякова

Коледа и Нова година е време за голямо пазаруване. Време на приканващите ни от витрините намаления и непрестанна надпревара на търговците за привличане на клиентите с повече и по-атрактивни отстъпки. Сега сме склонни да отделим повече средства, за да се поглезим и да си подарим удоволствие. И макар, че матракът не би се събрал под елхата, добра идея е да си подарим по-спокоен и комфортен сън.

Кога е време за нов матрак

Специалистите съветват да сменяме матрака на всеки 5-7 години. Сигурен признак, че е време за нов е събуждането сутрин с болки в гърба, трудно заспиване вечер и неспокоен сън през нощта. Удобният матрак е основен фактор за наличието и отсъствието на заболявания на гръбначния стълб. Основният стремеж на дизайнерите е при лягане на гръб да се запази естествената извивка на гръбначния стълб във формата на удължено "S", без това да нарушава усещането за комфорт на цялото тяло. Ако започнете обаче да се събуждате с изтръпнали крайници и болки във врата, гърба, раменете и ханша, помислете за смяна на матрака. Задължително трябва да го направите и в случаите, когато забележите неравности, пропадане или някакви други признаци за амортизация на матрака.

Най-популярните матраци па пазара у нас

Марките матраци, които са най-разпространени в България са няколко.
Може би заради агресивната рекламна стратегия, матраци Тед са едни от най-разпространените в България. Предлагат се в почти всеки мебелен магазин у нас.Фабрика TED Dream Places, разположена на площ 22.000 кв.м., е една от най-модерните и най-големи на континента. Производители от Германия, Гърция, Швеция, както и членовете на Европейската комисия посетили базата, признават, че българският производител е надскочил конкурентите си по отношение организация, технологично оборудване и качество на произвеждания продукт. 1995 – стартира производството на матраци. 1998 - само след три години марката матраци ТЕД е сред трите най-добре продавани търговски марки матраци в страната.

Magniflex България, представител на Magniflex Италия. Поддържат складова наличност от всичките модели, матраците се предлагат в повечето мебелни магазини. Доставката до апартамента или къщата обикновено е безплатна. Magniflex е марка, позната като основоположник на нови материали и технологии в науката за съня. При производството се използват иновативни материали и най - нови технологии.

Happy Dreams внасят матраците на ТЕМПУР. Те произвеждат матраци от белгийски пенолатекс. Фирмата е на пазара от 15 години и предлага пълен цикъл на производство на ортопедични матраци, подматрачни ламелни рамки и аксесоари за съня.

Продуктите на ЕКОН се разработват по технология на DUNLOP за разпенване на латекса. Технологията е разработена в края на миналия век и се развива и усъвършенства и до днес. Влагането на пенолатекс в матраци, произведени по този начин е гаранция за високо качество.

Матраците на Dormeo се предлагат чрез тв рекламите на „Студио Модерна България”.

Цените
Цените на различните матраци варират в зависимост от модела, покритието, марката и размера. На пазара се срещат матраци както за 150 лева, така и за около 1000 лева.


Съвети преди покупката

Матраците се различават по структура и облицовка. Можете да изберете между еднолицев и двулицев, като двулицевият съдържа два вида покритие, което се сменя според сезона. Цената на вторите съответно е по-висока.

Пружинен матрак
Това е най-разпространеният вид матрак. Съставен е от пружинно ядро, основа и облицовъчни пластове. Металните намотки са от калена стомана и са оградени от изолиращи слоеве и подплата. Издръжливостта и стабилността на матрака зависи от броя на тези намотки, защото те действат като основен механизъм, поддържащ човешкото тегло. Когато пружините са по-малко, матракът е твърд и напрежението в различните части на тяло отслабва по-бавно. Предлагат се варианти с несвързани по между си пружини, облечени с елегантна тъкан и отделни калъфи. Другият тип е с открити, вързани една за друга пружини. Съществува и възможност за избор между пакети от 200 или 300 броя пружини, в зависимост от желанието за твърдост.

Анатомичен матрак
Анатомичните матраци от пенополиуретен имат седем зони на твърдост, освен това имат и способността да възвръщат своята първоначална форма и да не се деформират. Техни тествани и доказани качества са масажиращата им функция и екологична съвместимост.

Матрак с пяна
Основният съставен елемент тук е полиуретанова, латексова или високоеластична пяна. Тя е с висока плътност с оформени в нея въздушни кухини, която се оформя по тялото на спящия. Матракът с пяна е доста по-твърд от пружинния и почти не са податливи на движение, което означава, че човек може спокойно да се върти в леглото, без това да нарушава съня на другия човек. Подходящи са за хора с алергии, тъй като не задържат прах, но за сметка на това запаряват, заради гъстотата на пяната, която не позволява на въздуха да циркулира свободно.

Въздушен матрак
Вместо пружини той съдържа плътно вакуумирани въздушни камери и облицовка. Това обяснява лекотата му. Този тип матраци се появяват в началото на 90-те години и набират все по-голяма популярност, особено като допълнително легло, портативно или легло в стая за гости. Лесно се надуват, но не са подходящи за постоянен матрак.

Дишащ матрак
Това е най-високият клас матраци. Материалът, от който са изработени е естествен, специално обработен латекс за още повече мекота и комфорт. Негови предимства са вентилацията, както и ангибактериалните и антиалергични свойства. Предлагат се както много меки, така и значително по-твърди матраци със специална кокосова вложка от 2–3 см. Сред разнообразието можете да се открие и уникален вид матрак със седем зони за твърдост и пряка зависимост от отделните части на тялото и тяхното натоварване. Повечето модели са с лятна и зимна страна, съобразени със сезона. През топлите дни памукът гали тялото, а през студените вълната спомага за пълния ни комфорт.


 


 
Коментари
 
onzi - 27-12-2010 г. 19:13:52

бъръ бъръ:)това са глупости:)има марки,които са перфектни за спане,има и такива,дето не си заслужава да си легнеш,защото не знаеш как ще станеш:)според мене,най добрите са от пенополиуретан(дунапрен).преди години имаше само един обикновен такъв,но сега е с различно качество,степен на комфорт и цена:)не се сещам в Италия да има матраци с пружини или еднолицеви такива:)всичките са от понополиуретанова пяна,плюс мемори пласт.предлагам да видите сайтовете www.matracinani.bg www.paradais.bg

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037