EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Масови арести на "Капитан Андреево"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Масови арести на "Капитан Андреево"

mail17:40 | 31.03.2015прегледи 1007 коментарикоментари 0


Оперативен сигнал, получен миналата седмица в ОДП-Пловдив за група лица, подготвяща и осъществяваща контрабанда с цигари от Турция доведе до арест на 13 митничари и трима гранични полицаи от ГКПП "Капитан Андреево".

Подробности за акцията, осъществена от областните дирекции на МВР в Пловдив и Хасково, с подкрепата на НСБОП и Национална дирекция Полиция, съобщи днес в Пловдив главният секретар на МВР Георги Костов.

В ранните часове на неделния ден в резултат на специализирана полицейска операция на територията на Пловдив е задържан ТИР с български номера в складово помещение. Шофьорът на ТИР-а е турски гражданин, а номерата се оказали подменени, камионът е регистриран в Турция. В него са открити 14 20 мастербокса цигари от марката "Джип линк", което означава 710 000 кутии или на обща стойност почти 8 млн. лв.

Задържани са седем лица, които са се намирали около ТИР-а и са го разтоварвали. те са в ареста за 72 часа с прокурорско постановление. В следващите два дни се провеждат големи операции, включително на територията на София, където и в момента текат действия. От запис на видеокамерите на ГКПП Кап. Андреево става ясно, че има още един оперативно интересен ТИР в района на пропускателния пункт. В него е открито същото количество цигари, но от марката "Президент".

Общо предотвратената щета за бюджета е около 16 млн. лв., каза главният секретар.

Задържаните 13 митничари и трима гранични полицаи са от една смяна и имат връзка с пропускането на ТИР-овете. От Турция и двата товарни автомобила са излезли с документи за цигари, у нас обаче влизат вече с други - цигарите се превръщат в бобини за текстилната промишленост. Не е правен никакъв опит да се прикрива истинският товар. Нещо повече, в хода на разследващите действия става ясно, че каналът е работил интензивно от няколко седмици и поне 15 пъти ТИР-ове са минавали границата по същия начин, по време на смените на арестуваните митничари и гранични полицаи. Цигарите са били предназначени за вътрешния пазар, а каналът е оглавен от български гражданин, каза още Костов, без да посочва повече подробности. Спрямо задържаните е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК за контрабанда. /БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1972