EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Маркови дрехи за 28 ст.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Маркови дрехи за 28 ст.

mail12:45 | 20.08.2009прегледи 552 коментарикоментари 0


След свързването на информационните системи на Националната агенция за приходите (НАП) и на Агенция Митници, данъчните са засекли впечатляващи разминавания между цените, на които се обявява вносът, и тези, на които се търгува.
Стоки, които се внасят за 28 стотинки, се продават за над 300 лева в луксозни магазини, каза пред програма "Хоризонт" на БНР изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.
Според него, агенцията няма да успее да събере заложените й в бюджета приходи, но от предприетите през последните дни мерки се очаква в хазната да влязат поне 500 милиона лева. Така несъбраните пари от НАП ще бъдат два и половина милиарда лева, вместо три. Връзката между информационните системи на приходната агенция и Агенция Митници се осъществи буквално за седмици след дългото отлагане на реализацията й при предходното правителство.
Данните, които ще се използват от двете структури, ще служат за анализ и управление на риска от неспазване на данъчното законодателство, реализиране на контрол и оперативни проверки, спиране на данъчните измами в зародиш и превенция. Мобилни групи ще използват тези данни и ще правят внезапни проверки на рискови стоки.
Най-рисковите стоки за данъчни измами са мобилните телефони и зърното.
В началото на август финансовият министър Симеон Дянков коментира, че чрез новата система ще се постигне прозрачност в работата и ще се намали корупцията, както и ще свие контрабандата.


Тагове: НАП, митници
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1127