EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Марката "Пикадили" се продава на търг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Марката "Пикадили" се продава на търг

mail14:55 | 28.01.2016прегледи 8703 коментарикоментари 0


Шест търговски марки на "Пикадили" и оборудване за магазин се предлагат за продажба на търг от съдия-изпълнител Ирина Митова-Кирезиева на 26 февруари, става ясно от обявление в регистъра на публичните продажби, съобщава сп. Регал. Началната цена за "Пикадили", марките "Пикадили Express" и "Пикадили Daily" е 1.69 млн. лева с ДДС, като тя е 75% от оценката, направена от вещо лице. В същия ден изтича и срокът по друго обявление - за движими вещи на компанията от обекта й на бул. "Христо Ботев" 117 с начална цена 32.7 хил. лева с ДДС.

И двата февруарски търга са за дълг към инвеститора в недвижими имоти "Силвер Кон". Компанията е спечелила дело, с което е доказала вземане от 150 000 лева от "Пикадили" заради наеми и комунални разходи за имота на ул. "Христо Ботев" 117, които не са плащани в продължение на над година и половина. От компанията обясняват, че са успели да си върнат помещението чрез въвод във владение. След това чрез изпълнителен лист от Софийския градски съд са запорирали търговските марки на веригата и са ги обявили за публична продан. "Надяваме се така да си върнем дълга и разноските по делата, които са за около 50 000 лева, а да възпрепятстваме практиката "Пикадили" да продължи да работи с парите на кредиторите си", коментираха от фирмата. Според източник от "Пикадили" обаче марките от миналата година са купени от "АП март", а вещите с разрешение на Инвестбанк са продадени на трети лица.
От сайта на Софийския градски съд се вижда, че над 10 компании са поискали откриване на производство по несъстоятелност на "Пикадили" - "Куадрант бевъриджис", "Литекс тауър", "Софарма имоти", "Месокомбинат - Ловеч", "Ла вита – България" и др. Сред кредиторите е и Националната агенция за приходите. Сред искателите е "Ариел фиш", която излиза и в отделно дело за несъстоятелност, по което вече има назначена експертиза от 13 януари, а на 23 февруари ще е следващото гледане. Според представител на "Пикадили" до два дни предстои и преговорите с тази компания да приключат и дружеството да оттегли искането си. Ако това се случи, е възможно поне текущите дела да приключат.


Тагове: Пикадили, търг
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg