EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Марио Драги разследван

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Марио Драги разследван

mail10:30 | 01.08.2012прегледи 500 коментарикоментари 0


Европейската институция за вътрешен контрол е започнала разследване на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги по сигнал за конфликт на интереси, предаде Ройтерс.
Неправителствената организация Европейски център за корпоративно наблюдение обви през юни Драги в липса на независимост поради членството му в международен форум на държавни и частни финансови лидери, Групата на Трийсетте (Г-30). "Получихме жалба и изпратихме писмо до ЕЦБ", съобщи Гунди Гадесман, говорителката на омбудсмана на ЕС Никифорос Диамандурос, потвърждавайки, че е започнало разследване на Драги по предполагаем конфликт на интереси. "Сега чакаме отговор. ЕЦБ има срок до края на октомври за отговор", допълни г-жа Гадесман.
Според вносителите на сигнала членството на Драги в Г-30 противоречи на етичните правила на ЕЦБ. Председателствана от бившия президент на ЕЦБ Жан-Клод Трише, Г-30 обединява представители на влиятелни регулатори, финансисти и учени. Бившият президент на централната банка на САЩ Пол Волкър, управителят на канадската централна банка Марк Карни и сегашният шеф на Банк ъв Ингланд Мървин Кинг също са членове на Г-30, уточни Ройтерс. Самият Драги е подложен на силен натиск и тази седмица е изключително важна за него заради заседанието по паричната политика на ЕЦБ в четвъртък, на което се очаква да бъдат взети мерки, за да бъде овладяна дълговата криза в еврозоната, отбелязва Ройтерс.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4190