EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Марешки срещу Златев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Марешки срещу Златев

mail11:35 | 22.11.2017прегледи 9825 коментарикоментари 0


Зам.-председателят на НС Веселин Марешки е сезирал европейските парламентарни лидери за картел на горива у нас. Според съобщението на пресцентъра на "Воля" това е станало по време на срещата в НС между председателските съвети на ЕП и на българския парламент.
Мотивите му са, че темата засяга както обикновените хора, така и бизнеса.
Според различни източници, вкл. и сред управляващите, по думите на Марешки, цитирани в съобщението, над 1 млрд. евро годишно се ограбват от българския народ чрез нереалистично, според него, високите цени на горивата.
От своя страна генералният директор на "Лукойл България " Валентин Златев е съобщил, че фирми от Българската петролна и газова асоциация ще внесат жалба в КЗК. По информация, с която те разполагали, двете фирми на Веселин Марешки в бизнеса с горива са на загуба. Това, според Златев, е класически дъмпинг. Едната фирма била на загуба от 1,8 млн. лв., а другата - с над 11 млн. лв. задължения.

“Звездата на Марешки изгрява много странно през 2011-2012 г., когато министър на финансите е Симеон Дянков. Аз не твърдя нищо, но оттогава досега срещу него няма нито една приключила финансова ревизия, няма нито една приключила проверка на митниците”, каза Златев. Според него основният въпрос към институциите е дали българската държава се бори срещу сивата икономика, или се слива с нея. “Утре някой ще направи хляба по 10 ст. и ще иска да стане президент”, даде пример Златев и попита платил ли е Марешки всички данъци.

В отговор пред журналисти в парламента лидерът на "Воля" коментира, че над него няма нито политически, още по-малко прокурорски чадър, а политическа и прокурорска бухалка, която виси над главата му.
Той съобщи, че заради твърденията на Златев е пуснал жалба до прокуратурата. До момента генералният директор на "Лукойл България" все още не бил назовал от кого е чадърът над Марешки.
Радвам се, че Златев продължава да повтаря, че съм проблем, коментира варненският бизнесмен. Когато отварях първата бензиностанция, обясни той, международната цена на дизела беше 447 долара, преди няколко дни - 566 долара, със 120 долара по-висока, а днес продават с 20 стотинки по-евтино, отколкото тогава. "Всичко това е благодарение на това, че съм ги осветил, дисциплинирал съм ги и мисля, че голяма част от българските граждани палят свещичка и се молят да не ми съсипят бизнеса, за да могат да живеят по-добре", заключи Марешки.


Тагове: Марешки, Златев
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg