EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мандра за 30 млн. евро в Хасково

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мандра за 30 млн. евро в Хасково

mail07:00 | 20.05.2016прегледи 2211 коментарикоментари 0


Чуждестранни инвеститори запознаха министъра на земеделието и храните Десислава Танева с решението си да изградят кравеферма с 5000 крави  с млекопреработвателно предприятие към нея на територията на област Хасково, съобщи МЗХ. Инвестицията е на стойност 30 млн. евро, като преките чуждестранни средства са 10 милиона евро. Проектът ще бъде изграден на площ от 270 хектара, на 13 км от град Хасково, в близост до основни пътни артерии. На срещата, която се проведе в Министерството, присъстваха народният представител и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев и областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Предвижда се една от най-големите мандри в региона да работи по най-новите технологии, да спазва най-високите стандарти за качество и да бъде екологично и икономически устойчива. Инвеститорите увериха министър Танева, че ще бъде изградена и система за управление на 300,000 тона животински отпадъци, с които ще се наторяват и земеделските земи в близост до мандрата. Предработвателното предприятие ще поддържа капацитет от 400 тона мляко на ден.

От пресцентъра на Министерството на земеделието и храните уточниха за EconomyNews.bg, че инвеститорът е от Саудитска Арабия, а българският партньор, който движи проекта у нас е българският производител на млечни продукти БМК.

Хасковски медии твърдят, че избраният терен е старо летище в с. Малево, Община Хасково. С правителствено решение бе дадено съгласие министърът на отбраната да извърши продажба на осем имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия, сред които землището на селото с площ 263 688 кв. м и данъчна оценка 506 281 лв.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg