EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Малцовите операции на „Каменица” АД продадени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Малцовите операции на „Каменица” АД продадени

mail13:30 | 31.08.2011прегледи 896 коментарикоментари 0


С цел осигуряване на устойчив растеж и въз основа на извършена стратегическа оценка на своите операции, „Каменица” АД взе решение да продаде операциите си, свързани с производство на малц, като в частност продаде малцовата си фабрика в Плевен и отдаде под дългосрочен наем малцовата си фабрика в гр. Хасково на френската компания Malteries Soufflet. Malteries Soufflet е част от Soufflet Group и е вторият по големина производител на малц в света и лидер в Европа, оперираща до момента на сделката с „Каменица” АД с общо 21 завода за производство на малц в 9 държави.
Част от сделката е запазването на екипа от всички настоящи 38 служители на двете малцови фабрики, които ще бъдат прехвърлени към българско дъщерно дружество на Malteries Soufflet без прекратяване на трудовите им правоотношения.
За да гарантира стратегически производствените си нужди от малц за пивоварните си в
Пловдив и в Хасково, „Каменица” АД ще сключи дългосрочен договор с Malteries Soufflet за покупка на малц от малцовите фабрики в Плевен и Хасково.
Следва да бъде отбелязано, че производството на малц никога не е било част от основната дейност на „Каменица” АД. Стратегическата сделка със Soufflet Group ще позволи на най-голямата българска пивоварна компания да съсредоточи ресурсите и потенциала си върху производството, маркетинга и продажбите на бира. В същото време стратегическото партньорство с една толкова утвърдена в сферата на производството на малц компания като Malteries Soufflet ще има много положителен ефект не само за „Каменица” АД, но и за различни сектори на българската икономика, тъй като френската компания ще донесе със себе си висококвалифицирани знания, професионален опит и ноу-хау, както и дългосрочни инвестиции в страната.

 

 


Тагове: Каменица, малц
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990