EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Малко Търново с модерно депо за отпадъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Малко Търново с модерно депо за отпадъци

mail12:01 | 14.06.2010прегледи 1283 коментарикоментари 0


Договор за отпускане на безвъзмездна финансова  помощ  за реализация на проект за  изграждане на модерно депо за отпадъци беше подписан между община Малко Търново и ПУДОС  /Предприятие за управление дейностите по опазване на околната среда// към МОСВ, съобщава електронното издание Burgasinfo.
Проектът е с работно заглавие: “Изготвяне на прединвестиционно проучване, идеен и работен проект за  изграждане на депо за обезвреждане на битови отпадъци и за премахване на съществуващото общинско депо в м. Сушица, землище Малко Търново и подготовка на комплексно разрешително, съгласно ЗООС" .
Предвижда се да бъде проектирано депо за обезвреждане на твърди битови отпадъци, което ще обслужва населените места от граничната община. В проекта е заложено внедряването на модерни технологии, които да покрият успешно действащите стандарти на ЕС. По този начин се минимализират рисковете за хората  и околната среда и се постига съответствие с Директива 75/442/ЕИО относно отпадъците и Директива 1999/31/ЕИО относно депониране на отпадъци, чиито изисквания са част от националното законодателство.
Проектът  ще е с продължителност 8 месеца и след приключването му община Малко Търново ще може да кандидатства за изграждане на модерно депо за битови отпадъци, което е единствената алтернатива за решаването на проблемите, свързани с отпадъците и опазването на околната среда .

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg