EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Малкият и среден бизнес пред фалит в област Благоевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Малкият и среден бизнес пред фалит в област Благоевград

mail16:19 | 20.01.2010прегледи 1148 коментарикоментари 0


Заплахата от масови фалити в туризма, малкия и среден бизнес е реален факт. Туристическият бизнес в Банско необратимо губи средно по 480 хил. евро дневно, заради блокадата на граничните ни пунктове с Гърция от протестиращи гръцки земеделци. Това се посочва в писмо на Туристическа асоциация Банско до премиера Бойко Борисов и до председателят на парламента Цецка Цачева, цитирано от агенция Фокус. От асоциацията настояват българското правителство да защити интересите на българския бизнес. „Молим българското правителство да окаже съдействие на пострадалите хотелиери и ресторантьори от Югозападна България за получаване на компенсации от европейските фондове, предназначени за подобни случаи”, се посочва в писмото.
„За втора поредна година българската икономика става заложник на процеси и проблеми на гръцките фермери, които нямат отношение към нашата страна, но пряко нанасят вреди на българските фирми. Стотици хотелиери, туроператори, превозвачи и търговци стават заложници на стачката, която прогони туристите и бизнесмените, замрази пътуванията и бизнеса в Банско”, пишат от туристическия бранш и допълват: „Кой и как ще компенсира огромните загуби на населението от региона и ще възстанови нормалния начин на бизнес и живот в нашия град и в останалите туристически центрове на страната?”.
Пред фалит е изправен и шивашкият бизнес в региона заради блокадата на ГКПП-Кулата.
  Голяма част от шивашките и обувни цехове в Петричко работят на ишлеме и сега нямат възможност нито да получават материалите, нито да изнасят готовата продукция за Гърция и за Италия. Според Димитър Капитанов - кмет на село Коларово - е налице реална опасност от фалит за 14-те шивашки цеха и двете обувни в региона, съобщава агенция Фокус. Същите и без това, заради кризата работят с нарушен ритъм, а сегашната ситуация, предизвикана от стачката на гръцките земеделци, ги обрича на пълно бездействие, допълни още Капитанов.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 868