EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Малки грешки по ОПАК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Малки грешки по ОПАК

mail10:00 | 13.01.2012прегледи 475 коментарикоментари 0


Само 0,22% при праг на същественост от 2% са установените грешки по проектите с финансово изражение констатира годишният контролен доклад за Оперативна програма „Административен капацитет", изготвен от Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз". Изводите на Одитния орган са представени на Европейската комисия и се базират на извадка от 35 искания за плащане по 32 проекти на обща стойност близо 7,35 млн. лв., което представлява 47% от сертифицираните разходи през 2010 година.
Според доклада установените системи за управление и контрол на ОПАК са в съответствие с изискванията на регламентите и „работят ефективно, така че да дават разумна увереност за точността на представените пред комисията отчети на разходите и оттам за законосъобразността и редовността на съпътстващите ги транзакции".
Добрите резултати са следствие от извършените промени в системите за управление и контрол на Управляващия орган на ОПАК, новата организационна структура и оптимизацията на работата. Оценката се дължи и на актуализираните вътрешни правила и процедури в УО, както и оптимизирането на работата по договаряне и верифициране на разходите. Одобрени са мерките за засилването на контрола върху изразходваните от бенефициентите разходи по проектите. На достатъчно добро ниво е и засилването на предварителния контрол за законосъобразността на процедурите за избор на изпълнител, констатират одиторите.
Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите към ЕП прие с пълно единодушие доклада на българския евродепутат Антония Първанова за правата на пътниците, които ползват въздушен транспорт в Европа. В най-скоро време пътуващите със самолет няма да плащат допълнителни такси за багаж и чекиране, а билетите ще могат да бъдат прехвърляни без доплащане на името на друг човек.


 


Тагове: ОПАК, грешки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg