EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Македония получи заем за жп връзка с България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Македония получи заем за жп връзка с България

mail17:30 | 22.08.2012прегледи 708 коментарикоментари 1


Македония получи официално 46,4 милиона евро от Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, с които от догодина ще започне изграждането на ж.п. отсечката Куманово-Беляковце, която трябва да свърже Македония и България, предаде агенция МИА.
Договорът за заема бе подписан от вицепремиера и министър на финансите Зоран Ставрески и директора за транспорт на ЕБВР Сю Барет.Условията, при които ЕБВР отпуска заема за Македония, са изключително изгодни, със срок на изплащане 15 години и гратисенпериод от четири години при лихва 1,7 процента, съобщи Ставрески. Проектът включва реконструкция на вече изградената инфраструктура и цялостно завършване на частта от Беляковце до Крива паланка. Изграждането ще започне през първата четвърт на 2013 г. и ще завърши през 2017 г.
Вицепремиерът Ставрески посочи, че ж.п. линията към България най-сетне ще стане реалност, а ползите ще бъдат повишена конкурентност на Македония, по-ниски разходи за транспорт и алтернативен транспорт за икономиката. Министърът на транспорта Миле Янакиевски информира, че цялатадокументация вече е готова и се очаква в средата на следващия месец да бъде насрочен търг за избор на компанията, която ще стои отсечката Куманово-Беляковце.ЕБВР е инвестирала досега повече от един милиард евро в над 80 проекта в Македония.


 


 
Коментари
 
HELEN WILSON - 29-03-2017 г. 17:02:33

Искам да информира широката общественост, че г-жа Хелън Уилсън, частен заем заемодателя, който придава възможност време живот. Имате ли нужда от спешен заем, за да плати дълга си, или имате нужда от заем, за да се подобри вашия бизнес? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Нашата кредитиране на физически лица, които се нуждаят от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние осигуряваме надеждна помощ и получател и ще бъдат готови да предложат кредити. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (helenwilson719@gmail.com) Така че, ако искате да получите заем от моята компания, можете да се свържете с нас днес. Максималната сума, която заемаш е 600,000,000.00 по-долу валута: долари САЩ-чле

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg